top of page
 • Ahkera LKV / Tuomas

10 kohtaa miten tunnistaa hyvä kiinteistönvälittäjä

Kiinteistönvälitys on toimiala, jossa oikean henkilön valinta määrittelee pitkälti toimeksiannon onnistumisen, oli sitten tavoitteena asunnon tai kiinteistön myynti, ostaminen tai vuokraus. Kokosimme tähän artikkeliin kymmenen kohtaa, jotka huomioimalla olet askeleen lähempänä hyvän kiinteistönvälittäjän valinnassa onnistumista. Kohdat kuvaavat hyvän kiinteistönvälittäjän piirteitä, joihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota välittäjää valitessa.

 1. Luotettavuus ja henkilökemia. Luota omaan intuitioosi kiinteistönvälittäjän suhteen. Hyvä kiinteistönvälittäjä on henkilö, jonka voit luottaa aina ajavan ensisijaisesti sinun etuasi. Tästä periaatteesta ei kannata koskaan tinkiä.

 2. Motivaatio. Hyvä kiinteistönvälittäjä on ennen kaikkea motivoitunut myyjä, joka haluaa saada erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Alan parhaat kiinteistönvälittäjät erottaakin muista esimerkiksi myyntitoimeksiantojen osalta halu saada kauppa aikaiseksi Hyvä myyjä ei luovuta ensimmäisen vastoinkäymisen kohdalla.

 3. Neuvottelutaidot. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa löytää ratkaisun hankalissakin tilanteissa siten, että kaikki osapuolet ovat lopulta tyytyväisiä. Tämä edellyttää pitkäjänteisyyttä, luovuutta ja erinomaisia neuvottelutaitoja.

 4. Suunnitelma. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa kertoa sinulle selkeän suunnitelman haluttuun lopputulokseen pääsemiseksi ja näyttää eri vaiheet matkan varrella.

 5. Saatavuus. Kuinka monta kohdetta kyseisellä kiinteistönvälittäjällä on tällä hetkellä myynnissä? Mikäli henkilö on todella kiireinen, niin onko hänellä varmasti aikaa antaa sataprosenttinen panostus juuri sinun kohteesi eteen? Hyvällä kiinteistönvälittäjällä on antaa aikaa juuri sinun kohteellesi ja etsiä esimerkiksi ostajia myös muualta kuin vain myynti-ilmoitusten kautta.

 6. Tulokset. Hyvin suunniteltu ei kuitenkaan yksinään riitä, vaan teot puhuvat. Kun toimeksianto on alkanut, niin varmista että kiinteistönvälittäjä pitää lupauksistaan kiinni. Kun näin käy, niin tiedät valinneesi yhteistyökumppaniksi hyvän kiinteistönvälittäjän.

 7. Paikallinen tuntemus. Monesti hyvän välittäjän ominaisuuksiin kuuluu kohdealueen hyvä tuntemus. Tämä ei aina ole edellytys edes erinomaisesti onnistuneelle toimeksiannolle, mutta siitä on apua esimerkiksi oikean hinta-arvion tekemisen suhteen sekä välittäjän verkostojen hyödyntämisen kautta.

 8. Suosittelut. Suositteliko joku sinulle juuri tätä kyseistä kiinteistönvälittäjää? Suosittelu ei ole pakollinen tekijä hyvää kiinteistönvälittäjää etsittäessä, mutta sille tulee antaa oma painoarvonsa.

 9. Palkkion suuruus. Halvalla saa harvoin hyvää, mutta liikaakaan ei kannata maksaa. Keskustele avoimesti välittäjän kanssa palkkion suuruudesta ja luota välittäjän omaan arvioon siitä, että millä palkkiotasolla hän voi luvata sinulle ensiluokkaisen työtuloksen.

 10. Muut myynnissä olevat kohteet. Katso välittäjän nyt myynnissä/vuokrattavana olevat kohteet. Sinun kohteesi tulee hyvin todennäköisesti näyttämään pitkälti samalta, mikäli olet myymässä tai vuokraamassa asuntoa tai kiinteistöä. Ovatko valokuvat laadukkaat, onko esittelyteksti ajatuksella ja tarkasti kirjoitettu, löytyykö myynti-ilmoituksesta tarvittavat tiedot? Nämä yksityiskohdat kertovat myös siitä, että kuinka paljon kyseinen kiinteistönvälittäjä kohteeseen panostaa.

Mikäli etsit itsellesi hyvää ja luotettavaa kiinteistönvälittäjää, niin suosittelemme tutustumaan asunnon myyjän, ostajan ja sijoittajan palveluihimme täällä. Ahkera LKV -kiinteistönvälitystoimistossa tiedostetaan, että asuntokaupassa on kyse elämän suurimmista päätöksistä. Silloin ei tule pihistellä yksityiskohdissa vaan päinvastoin panostaa jokaiseen toimeksiantoon täydellä sydämellä. Joku onkin aikanaan osuvasti todennut, että poikkeukselliset tulokset ovat seurausta poikkeuksellisista teoista. Tämä on se mentaliteetti, joka välittyy myös Ahkera LKV:n kiinteistönvälittäjien kaikesta tekemisestä.


Pyydä Ahkera LKV:n kiinteistönvälittäjä ilmaiselle arviointikäynnille täältä.

78 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page